Вітаю Вас Гість | RSS
П`ятниця
29.03.2024, 08:49
САЙТ МИРОСЛАВИ САВЕЛІЙ
Головна Реєстрація Вхід
Головна » 2013 » Вересень » 29 » У ЧОМУ СЕНС НАШОГО ЖИТТЯ?
21:24
У ЧОМУ СЕНС НАШОГО ЖИТТЯ?

Автор: Мирослава САВЕЛІЙ


У чому сенс нашого життя? Чимало філософів, поетів, письменників та й не тільки задавали собі це запитання, шукали відповіді, писали знамениті праці. У кожної людини є свої  цінності, своє бачення реалій життя, свою думка.

Всі ми добре знаємо, що ніщо не дається людині так легко і не ціниться так дорого як здоров’я та наша свобода. У когось цінністю є сім’я, у когось праця, кар’єра, гроші, слава. А ще знайдуться такі, які виведуть свій сенс життя у формулу, щось на кшталт: «сім’я + кар’єра». Хтось вбачає свій сенс у вічному та прекрасному почутті з мелодійною назвою – кохання.

На мій погляд, сенс життя – у вмінні прожити та пропрацювати, отримуючи при цьому насолоду; вміти посміхнутися сонцю, що зігріває душу та тіло теплом, у шепоті природи, що нас оточує; у гармонії людських стосунків; у миті що має для нас велику цінність; у розумінні того, що ми робимо добрі справи.

Але чи вміємо ми довести розпочату  справу до її логічного закінчення? Джонатан Свіфт у свій час говорив: «Небагато таких, які живуть сьогоднішнім днем. Більшість готується жити пізніше». Інколи, ми подумаємо та видаємо на-гора: «Ще встигну… Ще є час…» А можливо саме сьогодні і саме в цю мить є наш шанс – наш потрібний час та наше місце під сонцем у здійсненні нашого задуму.

Мрія. Може ця капризна пані, плід нашої багатої уяви і є той сенс життя? В одній пісні є такі слова:

Без пори не родить жито,

Без пори вода не шумить.

Без мрії не можна жити,

Без мрії не можна нікого любить.

Може на все про все є свій час, передбачений Творцем Небесним; час, коли наші думки, ідеї, плани втілюються у реальність заради нашого з Вами сенсу буття?

Отже, сенс життя у кожного різний, але закон якому він підпорядковується такий:

1)           жити згідно «золотого» правила моралі – ставитися до інших так, як якби ми хотіли, щоб інші ставилися до нас;

2)           пам’ятати, що наші права закінчуються там, де починаються права інших;

3)           вміти радіти життю та не заздрити іншим, тому що заздрість нівечить наші душі як іржа залізо;

4)           вірити, що краще попереду, не здаватися та не розчаровуватися, щоб не трапилося б на нашій життєвій дорозі, бо в житті бувають і темні, і світлі смуги, що чергуються. Завжди однаково не буде, інакше ми б не відчули б цієї межі, не вловили б присмаку буття, не вміли б цінувати та порівнювати. Звідси випливає, що все – в наших руках.

Потрібно зупинитися, переглянути сторінки минулого, щоб крокувати в майбутнє.

Успіхів усім нам у власному сенсі життя!

Переглядів: 512 | Додав: miraas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Мирослава Савелій ©